De aankomst van Sinterklaas

 

het is nog niet duidelijk in welke plaats Sinterklaas dit jaar (2021) aan zal komen. In het jaar 2020 was er geen intocht dit had te maken met het coronabeleid. Alles ging toen online wat veel kinderen natuurlijk heel jammer vonden. Gelukkig kan het dit jaar wel, De Datum dat sinterklaas aankomt is al wel duidelijk dat gaat namelijk gebeuren op 13 November, dat valt op een zaterdag zoals altijd. De tijd dat de Pakjesboot aankomt zal rond 12.00 zijn. Als je er niet bij kan zijn, is dat natuurlijk ook niet erg je kan namelijk de sinterklaas intocht ook op live Tv zien, Dit kan op het Sinterklaas Journaal en zal beginnen om 12.00.

De pakjesboot komt altijd met volle toejuiching aan, en met een massaal aantal kinderen met ouders die de aantocht van dicht bij willen bewonderen. De intocht is elkaar jaar ergens anders er word pas laat vermeld wanneer. Het sinterklaas Journaal op Npo3 laat zien hoe sinterklaas naar Nederland gaat met de pakjes boot. Er gaat altijd wel wat mis waardoor de kinderen heel zenuwachtig worden of sinterklaas überhaupt wel aankomt wat de kinderen alleen maar meer opgewonden maakt. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed en kunnen de kinderen veel plezier hebben met de aankomst van sinterklaas.

De Sinterklaas intocht word ook steeds moderner in 2019 kwam Sinterklaas bijvoorbeeld aan met een stoomtrein.  De eerste aantocht ooit vond plaats in 1888 in Venray op 6 december dit is de datum waarop Sinterklaas tegenwoordig de boot terug naar Spanje neemt. De rede waarom sinterklaas naar ons land komt door de geschiedenis van sinterklaas ( Sint Nicholas) vanaf Nicholas geboren was deed hij al hele speciale dingen zo zou hij meteen na zijn geboorte al recht op in een badje hebben gestaan. En heeft hij 3 jongens gered van een slager die hun als varkens vlees wilden verkopen. Lees meer over de geschiedenis van Sinterklaas en de Pieten in paragraaf 2. Gelukkig kan het dit jaar dus wel doorgaan wat toch wel een heel ander gevoel geeft dan een online intocht. Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft van Opa`s tot Oma`s van ouder tot kind. Vooral voor de kinderen die vorig jaar een minder sinterklaas feest hebben gehad, of een minder leuke tijd hebben gehad door corona en niet veel met hun vriendjes/vriendinnetjes hebben kunnen spelen, is zo een feest als Sinterklaas heel belangrijk.